Elkraftingenjör

Elkraftingenjör

Just nu pågår en omställning av energi- och kraftförsörjningen i Sverige och världen, och Solvina har här ett djupt engagemang i frågor som rör elnätsstabilisering. Solvina behöver förstärka sin kompetens på detta område och söker därför en nyfiken, ambitiös och gärna lite praktiskt lagd Master of Science / civilingenjör inom elkraft.

Last application date: 2021-08-31
Location: Gothenburg

Arbetsuppgifter

Som elkraftingenjör hos oss kommer du vara en del av vårt Dynamics & Control-team som bistår kraft­producenter och övrig energiintensiv industri med avancerade provnings-, design- och analys­tjänster. Vi söker dig som är intresserad av elnätsstabiliserande frågor och vill arbeta med provning, mätning, modellering/simulering, kravspecifikationer eller felsökning. Dynamics and Control-teamet är ett härligt gäng av elkraft-, energi- och regleringenjörer.

Formell kompetens

 • Civilingenjör/Master of Science inom elkraft
 • Obehindrat talad och skriven svenska och engelska

Din profil

För att passa i rollen söker vi dig som är genuint intresserad av teknik och trivs i nära samarbete med kollegor men samtidigt kan lösa problem självständigt. Vi värdesätter ödmjukhet, envishet och förmåga att skapa förtroende hos kunder och kollegor. Som konsult kommer du ha mycket kundkontakt och det är viktigt att du trivs med det och den rådgivande roll du i många fall kommer ha. Det är meriterande om du har erfarenhet av och kontaktnät inom elkraftbranschen samt har erfarenhet av provning/mätning eller modellering/simulering.

Solvina erbjuder

Ett spännande arbete i ett företag med spetskompetens inom områdena energi, elkraft, reglerteknik, samt Engineering Management. Som anställd är du vår viktigaste tillgång och din utveckling är en del av företagets utveckling. Det våra anställda återkommande värderar som det bästa med Solvina är frihet under ansvar, samarbetet med trevliga och kompetenta kollegor och utmanande uppdrag. Vi arbetar oftast i team för att kunna erbjuda våra kunder bred erfarenhet och effektivitet, men också för att utvecklas och ha roligt!

Kontakt och ansökan

Ansök  med hjälp av formulär nedan eller skicka CV och personligt brev till work@solvina.com. Märk ansökan ”2021-03, Elkraftingenjör + ’ditt förnamn’”. Har du frågor kring tjänsterna vänligen kontakta Stefan Schleeh 031-709 63 10. Urval kommer göras löpande.

Välkommen med din ansökan!

Apply here

  Position: Elkraftkonsult, 2021-03

  Career vacancies

  Contact

  Stefan Schleeh
  +46 (0)31 709 63 10
  work@solvina.com