Solvina news2020-01-23T14:51:02+00:00

Påbyggnadskurs i Praktisk Reglerteknik den 16-18 mars 2021

Den 16-18 mars genomför vi äntligen den länge efterfrågade påbyggnadskursen i Praktisk Reglerteknik på Gothia Towers i Göteborg, helt anpassad efter rådande situation med Covid-19. I kursen kommer vi att djupdyka i de områden som varit mest intressanta och användbara för tidigare kursdeltagare. Fokus kommer att ligga på felsökning samt mätning och optimering av reglerprestanda. Säkra din plats redan idag! Läs mer och anmäl dig på vår hemsida eller skicka ett mail till education@solvina.com.

By |October 26th, 2020|

Solvina söker två exjobbare

Solvina söker två exjobbare för utveckling av en nätmodell för implementering i en back/back-omriktare, ”hardware-in-the loop”, för det unika kraftsystemlabbet på Chalmers. Exjobbet är ett viktigt bidrag till Solvinas arbete med kraftsystemstabilitet och trimning av regulatorer i kraftverk. Arbetet genomförs i samverkan med elkraftteknikavdelningen på Chalmers Tekniska Högskola. Läs mer och ansök på vår hemsida.

By |October 9th, 2020|

Nätstabilitet utanför Ringhals – Energiforskutredning

Hur kan elnätet i närheten av Ringhals göras mer robust för att bättre klara av nedstängningen av block 1 och 2? Solvina har undersökt detta i ett projekt i samarbete med Energiforsk, och belyst ett antal områden där elnätet och dess drift kan förstärkas. Läs hela rapporten på Energiforsks hemsida. Uppdraget är en del av forskningsprogrammet GINO, vars syfte är att öka förståelsen för hur elnätet påverkar driften av kärnkraftverk.Solvina vill tacka Energiforsk för förtroendet att utföra detta projekt, samt Svenska kraftnät och Ringhals för ett gott samarbete.

By |October 7th, 2020|

Ramavtal Sinfra map managementtjänster

Solvinas tjänster inom elkraft, regler- och processteknik har sedan ett antal år kompletterats med managementtjänster inom verksamhetsutveckling och anläggningsförvaltning. Vi har länge sett behovet av managementkonsulter med en bakgrund och förståelse i tekniken och driften av komplexa anläggningar. Nu kan vi erbjuda våra tjänster till ett stort antal nya och befintliga kunder genom ramavtal med Sinfra. Sinfra representerar medlemmar i Sverige som bedriver fjärrvärme-, VA- och elverksamheter, och syftet med deras verksamhet är att förse medlemmarna med produkter och tjänster via ramavtal med leverantörer som är upphandlade utifrån ett hållbarhetsperspektiv. Vi på Solvina ser fram emot att få bevisa oss som Sinfras leverantör!

By |September 1st, 2020|

Contract award – 200 tests in India

Solvina has been awarded a contract for testing of 200 generating units in India and will perform testing and model validation of the units’ frequency control capabilities. The units include coal, gas & hydro power from various generator owners like NTPC, NEEPCO, NHPC, Tata Power, Adani, Balco, BBMB, Essar Power, GMR, JSW, Jindal Power, NLC, THDC, SJVNL etc. The project is a part of Regulators and System Operators long term work of increasing reliability and stability of the Indian power grid. Solvina wishes to thank POSOCO for coordination and all Generator Owners for the confidence on our services and look forwards to further cooperation. The tests are scheduled for 2020-2022 and will start

By |August 25th, 2020|
Go to Top