Vacanciess2020-01-22T22:51:43+00:00

Vacancies
For Students

A Career with Solvina

Everyone at Solvina is a true innovator – driven by the belief that groundbreaking solutions are only developed once a problem has been identified. We apply our extensive competencies within science, together with our unique talents and experience, to first identify, and then consider challenges from multiple perspectives.

We challenge the conventional, and scrutinize standard practice. By doing so, we keep pushing forward the frontiers of the power and process industries.

We’re always looking for talented individuals who are as enthusiastic about identifying challenges and developing innovative solutions to them. If you have the spirit of an innovator, then you would be welcome to apply to become part of the Solvina team. Click on the relevant button to the right. If you can’t find a suitable vacant position you’re welcome to submit an open application.

Uppskattad kurs i Praktisk reglerteknik

”Bra intryck av kursen. Kunnig kursledare och bra med exempel från verkligheten.” Vi blir så stolta över dessa omdömen om vår kurs Praktisk reglerteknik för processindustrin som hölls av Krister Forsman i december 2020. Vill du också gå kursen så siktar vi på ett nytt utbildningstillfälle efter sommaren, då vi förhoppningsvis kan träffas i Göteborg. Anmäl ditt intresse till education@solvina.com

By |January 13th, 2021|Categories: Solvina news|0 Comments

Påbyggnadskurs i Praktisk Reglerteknik den 16-18 mars 2021

Den 16-18 mars genomför vi äntligen den länge efterfrågade påbyggnadskursen i Praktisk Reglerteknik på Gothia Towers i Göteborg, helt anpassad efter rådande situation med Covid-19. I kursen kommer vi att djupdyka i de områden som varit mest intressanta och användbara för tidigare kursdeltagare. Fokus kommer att ligga på felsökning samt mätning och optimering av reglerprestanda. Säkra din plats redan idag! Läs mer och anmäl dig på vår hemsida eller skicka ett mail till education@solvina.com.

By |October 26th, 2020|Categories: Solvina news|0 Comments

Solvina söker två exjobbare

Solvina söker två exjobbare för utveckling av en nätmodell för implementering i en back/back-omriktare, ”hardware-in-the loop”, för det unika kraftsystemlabbet på Chalmers. Exjobbet är ett viktigt bidrag till Solvinas arbete med kraftsystemstabilitet och trimning av regulatorer i kraftverk. Arbetet genomförs i samverkan med elkraftteknikavdelningen på Chalmers Tekniska Högskola. Läs mer och ansök på vår hemsida.

By |October 9th, 2020|Categories: Solvina news|0 Comments

Nätstabilitet utanför Ringhals – Energiforskutredning

Hur kan elnätet i närheten av Ringhals göras mer robust för att bättre klara av nedstängningen av block 1 och 2? Solvina har undersökt detta i ett projekt i samarbete med Energiforsk, och belyst ett antal områden där elnätet och dess drift kan förstärkas. Läs hela rapporten på Energiforsks hemsida. Uppdraget är en del av forskningsprogrammet GINO, vars syfte är att öka förståelsen för hur elnätet påverkar driften av kärnkraftverk.Solvina vill tacka Energiforsk för förtroendet att utföra detta projekt, samt Svenska kraftnät och Ringhals för ett gott samarbete.

By |October 7th, 2020|Categories: Solvina news|Tags: , , , |0 Comments

Ramavtal Sinfra map managementtjänster

Solvinas tjänster inom elkraft, regler- och processteknik har sedan ett antal år kompletterats med managementtjänster inom verksamhetsutveckling och anläggningsförvaltning. Vi har länge sett behovet av managementkonsulter med en bakgrund och förståelse i tekniken och driften av komplexa anläggningar. Nu kan vi erbjuda våra tjänster till ett stort antal nya och befintliga kunder genom ramavtal med Sinfra. Sinfra representerar medlemmar i Sverige som bedriver fjärrvärme-, VA- och elverksamheter, och syftet med deras verksamhet är att förse medlemmarna med produkter och tjänster via ramavtal med leverantörer som är upphandlade utifrån ett hållbarhetsperspektiv. Vi på Solvina ser fram emot att få bevisa oss som Sinfras leverantör!

By |September 1st, 2020|Categories: Solvina news|0 Comments

Career vacancies

Contact

Emelie Gaveberg +46 (0)31 709 63 06 work@solvina.com
Go to Top